Urbanus

FOCOCO

FOCOCO, is een artificiële kokosmat vervaardigd uit hoogwaardige polyamide garen met borstel effect. Dankzij de digitale druktechniek heeft de mat het uitzicht van een traditionele kokosmat maar met de voordelen van een hoogwaardige mat.

Mat is kleurvast, wasbaar, gaat niet rotten, en heeft een veel langere levensduur dan een traditionele kokosmat.

Beschikbaar in twee afmetingen
40 cm x 60 cm en 55 cm x 70 cm

Wash & Clean

Digitaal gedrukt in 100 % hoogwaardige polyamide garens, hierdoor kan de mat tot 2,5 liter vocht absorberen per vierkante meter.

Heeft een vinyl flexcoat rug waardoor de mat antislip is.

Is getuft op een non woven gronddoek waardoor de mat machine wasbaar is op 30° en gaat niet bewegen of vervormen tijdens het wassen.

Is “de” ideale vuilvang mat om uw inkom te decoreren.

Beschikbaar in de afmeting 45 cm x 75 cm.

Over Urbanus

Willy Linthout werd geboren te Lokeren op 1 mei 1953, maar door zijn ouders op 30 april bij de Burgerlijke Stand opgegeven om een maand extra kindergeld te krijgen. Al vlug bleek dat kleine Willy voor niet veel deugde: zijn studies om kosmonaut, operazanger of balletdanser te worden, liepen telkens op een mislukking uit. Alleen tekenen kon hij goed, en toen hij, als misdienaar te Lokeren, een zeldzame 15de-eeuwse missaal vol ‘mannekes’ had getekend, was zijn lot bezegeld: hij werd twee weken opgesloten in het kolenkot, dat hij dan maar helemaal van muurbeschilderingen voorzag (thans de Koninklijke Linthoutmusea te Lokeren). Al van kinds af aan was Willy dus gepassioneerd door tekenen. Ook op school, het Vrij Technisch Instituut in Lokeren, waar hij zes jaar lang de strip Prosperke (Urbanus avant-la-lettre) publiceerde in de schoolkrant. Toch werd hij niet meteen als striptekenaar ontdekt. Zijn eerste boekjes liet hij zelf drukken, met de winst van de Missie-wafelenverkoop. In 1977 zag zijn album ‘Waarom? En andere vreemde verhalen’ het daglicht. Tekenen bleef aanvankelijk een hobby (in 1982 verscheen dan ook de Nero-parodie De Zeven Van Zeveneken van Linthout zijn hand), net als het verzamelen van strips en zeldzaam speelgoed.

Urbanus, artiestennaam van Urbain Sevranckx (Sint-Gertrudis-Pede, 7 juni 1949) is een Belgische komiek, cabaretier, zanger, gitarist, stripauteur en acteur. Oorspronkelijk gebruikte hij Urbanus Van Anus als artiestennaam. Urbanus geniet zowel in Vlaanderen als in Nederland al sinds 197 grote populariteit en faam. Alhoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden zijn liedjes bekende en vaak gedraaide hits, zoals Bakske Vol Met Stro (1979), Madammen Met Een Bontjas (1980) en Hittentit (1982). Tot 2008 waren twee films waarin hij de hoofdrol speelde, Hector (1987) en Koko Flanel (1990) de grotste Vlaamse kaskrakers in de bioscoop. Urbanus is ook een productief scenarist van stripverhalen, zoals zijn eigen vedettenstrip Urbanus en de series Mieleke Melleke Mol. Zijn humoristische stijl kan omschreven worden als absurd, volks, subversief, anarchistisch, kinderlijk, morbide soms vulgiar en populistisch.

Contact

Adres Be – 8500 Kortrijk, Langemeersstraat 12 c.
Commercieel adres Be – 8530 Harelbeke, Gen. Deprezstraat 2/050
T +32 56 890 490
F +32 56 380 740
E sales@kreisy.com